LIVE WEBINARIUM

Den underbara ullen

En serie webinarier där du träffar olika personer som delar med sig av sin kunskap, erfarenhet och relation till svensk ull.

Möt filtmakare Vera Zhotkevich Gutman

27 NOVEMBER 2024 WEDNESDAY, 06:45 PM CET

Webinar Session has ended now.

TOVNING -
traditionellt hantverk eller en modern konstart?

Onsdag 27 november 19.00 (öppnar 18.45)

Välkommen till ett webinarium med filtmakare Vera Zhotkevich Gutman! I webinariet ger Vera en historisk överblick över tovningen som teknik och konstart och ger också exempel på olika alster hon jobbat med.

Om Vera

Vera är filtmakare och textilkonstnär som jobbar med material från naturen. I hennes konst gillar hon att arrangera känslan och upplevelsen som hon finner i den karga nordiska naturen, dess kärva skönhet och det överflöd av intryck som man får av den.  

I hennes filtkonst använder hon mest ull från svenska får och alpackor, men även andra sorters ull från kontrollerat ursprung. Vera tror på att skapa saker på ett långsamt sätt med en idé och en känsla av att de kommer att sitta kvar länge och föra en historia vidare från en generation till en annan.


Webinariet kostar 120 kronor. 

Är du betalande Patreon får du rabatt, då betalar du 75 kronor. Läs er här

Exempel från Vera Z Gutman
Vinterskor, gobelängull

Asymmetrisk tröja.
Nunotovad i merino och siden

Om webinarieserien

Den underbara ullen är en webinarieserie i Ullförmedlingens regi för att inspirera och sprida kunskap om svensk ull till alla som är intresserade. Privatpersoner, företagare, konsumenter, hantverkare, föreningsmedlemmar - alla som vill lära sig mer om ull är välkomna till dessa tillfällen.

BOKA DIN PLATS HÄR

120 SEK

  • I priset ingår deltagande i webinariet.

Betala här!

Din värd

Fia Söderberg har sedan 2009 intresserat sig för omhändertagandet av ull som en hållbar resurs från gården i Uppland där det bor får, hästar och några andra djur.

Hon har jobbat som kommunikatör i många år med fokus på webb. Hon drivs av att förmedla information där den behövs och uppskattas. Gärna i digitala kanaler för att skapa möten för mer kunskap om ull oavsett var man befinner sig geografiskt. Hon är initiativtagare till Ullförmedlingen och Ullpodden och jobbar också för Arena svensk ull.

Kontakt
fia@ullformedlingen.se
 

Foto på Fia Söderberg: fotograf Anna Sigge

Foto bild ovan: fotograf Cina Stenson, Ryafår hos Carina Wenngren

Vill du stödja Ullförmedlingen och Ullpodden och få fördelar? Bli Patreon.

Du får lyssna på Ullpoddens avsnitt först av alla och ibland har vi erbjudanden.
Som rabatterat pris till webinarieserien Den underbara ullen till exempel. Du stödjer med ett valfritt belopp som dras varje månad.